Maximale hypotheek zonder NHG

Wat is de maximale hypotheek zonder NHG?

Benieuwd naar de maximale hypotheek zonder NHG? De Nationale Hypotheek Garantie biedt een bepaalde zekerheid aan de geldverstrekker, die er niet is op het moment dat u daar geen gebruik van kunt maken. Dat betekent een verhoogd risico, waardoor de maximale hypotheek zonder NHG over het algemeen iets lager uit zal vallen. U kunt online de maximale hypotheek zonder NHG berekenen, zodat u een beeld krijg van wat u maximaal kunt lenen om een woning te financieren.

 

Hypotheek zonder NHG

Een hypotheek zonder NHG vormt een goede keuze, op het moment dat u voldoende inkomen heeft of wanneer het gaat om een woning met een relatief hoge koopsom. U bent binnen de NHG gebonden aan een maximale koopsom, woningen met meer waarde kunt u uitsluitend zonder NHG financieren. Er bestaat dan geen garantie op de vergoeding van een restschuld, op het moment dat u de woning gedwongen dient te verkopen. Dit betekent dat de bank dit risico zelf draagt, wat tot uiting kan komen in een iets hogere hypotheekrente. Als het gevolg van dit hogere rente kunt u een minder hoge maximale hypotheek zonder NHG afsluiten.

 

Online hypotheek berekenen

Uiteraard kunt u uw maximale hypotheek zonder NHG gewoon online berekenen, zodat u na kunt gaan waar u aan toe bent. U kunt zelf berekenen hoeveel u kunt lenen voor de aankoop van een woning, op het moment dat u geen gebruik kunt maken van de NHG. Het is hiervoor van belang om uw bruto jaarinkomen op te geven, net als dat van uw eventuele partner. Daarnaast is het van belang om lopende kredieten door te geven, net als eventuele te betalen partneralimentatie.

 

Energiezuinige woning met meer hypotheek

Koopt u een energiezuinige woning of een ‘nul-op-de-meter’ woning? Dan kunt u meer hypotheek afsluiten, dankzij de zeer lage energielasten. Ook de maximale hypotheek zonder NHG zal daardoor hoger uitvallen. Verder kunt u de maximale hypotheek berekenen door uit te gaan van de hypotheekrente die u betaalt, in combinatie met de marktwaarde van de woning. U kunt online de maximale hypotheek berekenen, zodat u op basis daarvan een aanvraag kunt doen bij de bank of een gesprek kunt aangaan met de hypotheekadviseur.