Beoordeel deze berekening
9 / 10 (58)

Maximale hypotheek berekenen

Scherm kantelen voor volledige weergave

Als je een huis wilt kopen, is het belangrijk om te weten wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. Het geeft immers aan in welke prijsklasse je een huis kunt zoeken. Wil je zelf eenvoudig vanaf je bank de maximale hypotheek berekenen? Logischerwijs speelt hierbij jouw inkomen en dat van je eventuele partner hierin de belangrijkste rol. Er worden daarnaast verschillende gegevens gevraagd

 

Lees meerLees minder

te weten; beschik je over eigen geld, heeft je woning overwaarde, koop je een nieuwbouwhuis of een bestaande woning en tegen welke koopprijs. Op basis hiervan krijgt u een indicatie van de maximale hypotheek.

 

Maximale hypotheek Nibud

Elk jaar worden er nieuwe woonnormen vastgesteld door het Nibud. Op basis van deze normen zullen de banken een hypotheek verstrekken. Met de nieuwe vastgestelde woonnormen mocht u in 2016 maximaal nog maar 102% van de woningwaarde financieren. In 2017 is dit teruggelopen naar 101%

 

Online de maximale hypotheek berekenen

Er zijn verschillende websites waar je de maximale hypotheek kunt berekenen. De ene website is echter betrouwbaarder dan de andere. Bij ons als erkend hypotheekadviseur bent u op een vertrouwd adres! Online berekenen van de maximale hypotheek is echter wel een indicatie, dus houd daar rekening mee. Via het makkelijke invulformulier of via de contactpagina kunt u altijd vragen om een adviesgesprek.

 

maximale hypotheek berekenen

 

Banken en tussenpersonen

Zodra je een huis op het oog hebt en een precieze berekening (zonder NHG of met NHG) wilt laten maken, kun je het beste contact opnemen met een hypotheekadviseur. Zo weet je dat de uitkomst meer is dan een indicatie. Wij kunnen voor u diverse aanvragen doen bij de top 5 beste hypotheekaanbieders van Nederland en nog circa 14 hypotheekverstrekkers!

 

Het kiezen van de juiste hypotheekconstructie is een ingewikkelde case. Je zit namelijk wel, afhankelijk van uw keuze, ca. 5 tot 30 jaar vast aan een lening en die heeft een grote invloed op wat je in de rest van je leven kunt ondernemen. Wij kijken graag vrijblijvend naar uw situatie om u van een goed advies te kunnen voorzien zodat u voorlopig geen zorgen heeft over uw hypotheek.