Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Maandlasten hypotheek 2016

Scherm kantelen voor volledige weergave

Benieuwd naar de maandlasten voor de hypotheek in 2016? Deze zullen niet significant anders zijn dan in 2015 wanneer de hypotheek verder gelijk blijft. Heb je aan het eind van het jaar een extra aflossing gedaan of heb je een nieuwe rente af kunnen spreken met de bank? Dan is het de moeite waard om de maandlasten voor de hypotheek in 2016 te berekenen. Wat je daarvoor nodig hebt zijn in ieder geval de koopsom van de woning, het bruto jaarinkomen dat je verdient en de hypotheeksom. Aan de hand daarvan kun je nagaan wat een hypotheek je maandelijks zal kosten, op basis van het rentetarief dat je betaalt.

 

Maandlasten van de hypotheek

Heb je de hypotheek na 1 januari 2013 afgesloten? Dan gaat het om een hypotheek die je in maximaal 30 jaar dient af te lossen. Dat betekent dat de maandlasten voor de hypotheek ook in 2016 bestaan uit rente en aflossing. Kies je voor een annuïtaire structuur? Dan betaal je de eerste jaren van de hypotheek relatief veel rente, omdat de schuld nog hoog is. Naarmate de looptijd vordert ga je steeds meer aflossingen doen. Houd er rekening mee dat de netto maandlasten voor de hypotheek in 2016 op kunnen lopen ten opzichte van de bruto maandlasten die je betaalt.

 

Maandlasten voor 2016 berekenen

Je kunt online de maandlasten hypotheek berekenen, bijvoorbeeld wanneer je van plan bent om een hypotheek af te sluiten of je wilt weten hoe de zaken er op dit moment voor staat. Kom je er zelf niet goed uit of wil je op basis van een haalbare situatie een hypotheek aanvragen? Een hypotheekadviseur kan de maandlasten voor een hypotheek in 2016 en de komende jaren voor je berekenen, zodat je goed weet waar je aan toe bent en je een aanvraag kunt doen.