Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (50)

Maandlasten hypotheek berekenen

Scherm kantelen voor volledige weergave

Als je een hypotheek afsluit, wil je natuurlijk weten wat de kosten per maand zijn. Het is van belang dat je het niet te duur voor jezelf maakt. Wees dus realistisch. Houd er van tevoren rekening mee dat je in de toekomst arbeidsongeschikt kun raken of minder kunt gaan verdienen. Uiteindelijk gaat het er niet om hoeveel je kunt lenen voor het betalen van de hypotheek. 

 

Lees meerLees minder

Uiteindelijk gaat het er niet om hoeveel je kunt lenen voor het betalen van de hypotheek. Het is veel belangrijker dat je zeker weet hoeveel je kunt missen. 

 

Uw maandlasten voor de hypotheek berekenen kan best ingewikkeld zijn. Een goede hypotheekadviseur kan precies uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek. Ook biedt de adviseur hulp bij het kiezen van de juiste hypotheekvorm en de bijbehorende maandlasten met NHG of zonder.

 

Waar bestaan maandlasten van de hypotheek eigenlijk uit?

Je moet ze elke maand betalen, maar waar bestaan maandlasten van je hypotheek nou eigenlijk uit? Het antwoord is heel simpel: rente en aflossing. Soms komt hier ook nog een premie voor een levensverzekering bovenop. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je, de naam zegt het al, alleen rente. Echter, ook aan deze aflossingvrije hypotheek zitten bepaalde voorwaarden.

 

Maandlasten hypotheek berekenen

 

Hoogte maandlasten hypotheek 

De hoogte van de maandlast verschilt per hypotheek en per soort. De maandlasten van een spaarhypotheek zijn weer anders en vaak hoger dan de maandlasten van een aflossingsvrije hypotheek, lineaire hypotheek of een annuïteiten hypotheek. Tevens is dit ook afhankelijk van de vastgestelde woonnormen per jaar. Daarom is het belangrijk dat de hypotheek afgestemd wordt op uw (financiële) situatie rekening houdend met de toekomst. Een goede hypotheekadviseur kan rekening houdend met uw wensen een advies voor een hypotheekvorm geven en op basis daarvan berekenen wat uw maandlasten zullen zijn. Wilt u weten wat de nieuwe regels betekenen voor uw maandlasten, u kunt altijd een van onze adviseurs vrijblijvend uitnodigen voor een gesprek. 

 

Maandlasten hypotheek berekenen

Hiernaast vindt u een berekentool om uw de maandlasten van uw hypotheek te kunnen berekenen. Hoewel deze berekening met zorg tot stand is gekomen, zal de uitkomst hiervan slechts een indicatie zijn. Mocht u naar aanleiding hiervan een afspraak willen maken, kunt u contact met ons opnemen.